22.-24.9. 2023 je v Ljubljani potekalo Republiško orientacijsko tekmovanje, ki se ga je udeležilo tudi 5 PPjev našega rodu. Preizkusili so se v najtežjih taborniških znanjih in orientaciji.

V petek smo prispeli na OŠ Vič, kjer smo imeli topo teste, vrisovanje in signalizacijo z morsejevo abecedo. Ko smo naloge opravili, smo se še podružili z ostalimi taborniki iz cele Slovenije, nato pa smo se zgodaj odpravili spat, saj smo naslednje jutro že ob 6h imeli avtobus.

V soboto zjutraj smo se z avtobusi odpeljali v Medno, kjer smo začeli našo 11 urno pot polno dogodivščin. Na poti smo se preizkusili v risanju krokija, skice minskega polja, skice poti, risanju profila terena, prehodu minskega polja,… Zvečer smo prispeli v Gabrje, kjer smo si postavili bivak in si zakurili ogenj. 

V nedeljo smo si zjutraj najprej vrisali pot, ki nas je vodila nazaj do Viča. V dežju smo se odpravili na pot, na kateri so nam ostala še preostala znanje, to so signalizacija, risanje skice terena, prva pomoč in postavljanje signalnega stolpa. Popolde smo utrujeni prispeli na cilj in z veliko lepimi spomini in novimi izkušnjami odšli domov.