18.7. smo se bobri tako kot vsako leto odpravili na taborjenje v Ribno pri Bledu. Naši starejši člani GGji (6.-9. razred) so se z vlakom odpeljali do Bohinja, kjer so hodili ves dan, popoldne pa so se kopali v jezeru in se preizkusili v orientaciji. Nato bi morali dva dni hoditi do našega tabornega prostora, vendar so se  zaradi neviht morali že naslednji dan z vlakom vrniti v tabor. MČji (1-5. Razred) pa so z vlakom šli naravnost do tabornega prostora. Najmlajši so se nam pridružili 21.7.

MČji so se čez dan preizkušali v raznih taborniških znanjih (prva pomoč, ognji, bivak, vozli,…), ter  se igrali različne igre, imeli ustvarjalne delavnice in se kopali. Skozi tabor so opravljali tudi veščine, ki so jim prinesle veliko novega znanja in značk. Odpravili so se tudi na dvodnevni pohod, kjer so zvečer prespali v bivaku, ki so ga naredili s pomočjo vodnikov. 

GGji so se izkazali z bolj kompleksnimi znanji, saj so vsak dan postavljali pionirske objekte, risali skice, hodili na orientacije,… Med taborom jim je študentka medicine prišla predstaviti tudi prvo pomoč in oživljanje. Ob večerih so postavili ognje, ob katerih smo se zvečer  vsi skupaj družili, se povezovali in se zabavali.

Zadnji večer smo imeli krste, kjer so naši novi člani opravljali naloge in za nagrado dobili svoje taborniške rutke. 28.9. zjutraj smo pospravili taborni prostor in popoldne so na tradicionalni golaž prišli starši in pred njimi smo imeli zaključni zbor, kjer smo otrokom podelili veščine, ki so jih osvojili.

Čeprav smo na taboru imeli probleme z nevihtami in smo se ves čas prilagajali, smo se vsi imeli lepo in prišli domov nasmejani z veliko dobrimi spomini. 

– Zarja Novak

Izbor slik si lahko ogledate tukaj